Anasayfa   Hakkımızda   Online Teklif Al   Poliçe Vade Hatırlat   Bize Ulaşın  
 
  Online Teklif Al
  Poliçe Sorgulama
 
  Kaza Tespit Tutanağı
  Kaza Anında Ne Yapmalıyız?
  Kasko Değer Listesi
  Poliçe Vade Hatırlatma
  DASK Prim Hesaplama
 
 
Kasko Sigortası
 

Trafik Kazası Durumunda Kasko Sigortasından Faydalanmak

 
Aracınızın kasko sigortası varsa; trafik kazaları neticesinde oluşan hasar, sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kasko sigortasının sadece sizin aracınızdaki hasarı karşılayacak olmasıdır. Hatalı taraf siz olsanız dahi, kasko sigortası karşı tarafın hasarını karşılamaz. 
 
Trafik kazası sonrasında vakit kaybetmeden kasko sigortasını  yaptırdığınız şirket ile iletişime geçmeli ve gereken belgeleri hazır bulundurmalısınız. Araç sahipleri tarafından kaza mahallinde kaza tespit tutanağı doldurulmalı ve her iki tarafın da tutanağı imzalamış olması gerekmektedir. 
 
 
Kasko sigortasından faydalanabilmek için en fazla 3 gün içinde kaza bildiriminde bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra sigortanız hasar tespitini yapacak ve hasarın karşılanması için bir bedel çıkartmış olacaktır. Kaza durumunda hangi tarafın kusurlu olduğu belirlenerek, ödemenin karşı tarafın trafik sigortasından mı yoksa sigortalının kasko sigortasından mı belirlenir. Önemli bir nokta da eğer hasar kasko sigortasından karşılanacaksa ve sigortalı hasarsızlık indiriminden faydalanıyorsa, bir sonraki policede bu hasar hasarsızlık indiriminden faydalanmasına engel olabilir.
 
Trafik kazalarında meydana gelen hasarların tazmini hakkında detaylı bilgi almak ve kasko sigortanızı yaptırmak için Sigortam.net Sigorta Danışmanlarından 7/24 yardım alabilirsiniz.
 

Aracın Çalınması Durumunda Kaskodan Yararlanmak İçin Ne Yapmalıyım?
 
Aracın çalınması kasko sigortası tarafından karşılanan ana teminatlardan biridir. Sigortalı aracın çalınması halinde, araç sahibi durumu öğrenir öğrenmez derhal yetkili makamlara bildirimde bulunmalıdır.
 
Ardından vakit kaybetmeden araçla ilgili tüm bilgi ve belgelerin kasko sigortasını yapan sigortacıya iletilmesi gerekir. Resmi olarak durumun sigortacıya bildirilmesi zorunlu olan süre 5 iş günüdür.
 
Çalınmış araç, yetkili makamlar tarafından 30 gün içinde bulunamadığı takdirde, sigorta sahibi ilgili makamlara tekrar başvurmak, aracın bulunamadığını belgelemek ve bu durumu da sigortacıya bildirmekle yükümlüdür. Eğer bu sırada çalınma ile ilgili sigorta sahibi hakkında bir soruşturma açılmış ise, kasko sigortası tarafından yapılacak tazminat ödemesi soruşturma sonuçlanana kadar bekletilebilir.